Συνταγές
Πολύ ωραία κουλουράκια μπισκοτάκια με σχήμα λουλούδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Ioanna Papantoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ: 250γρ. Βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου), 1 αυγό, 2 κ.σ. άνθος αραβοσίτου, 1 φλιτζ. γεμάτο ζάχαρη άχνη, 3-4 βανίλιες, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 2.5 φλιτζ. αλεύρι(γ.ο.χ.), 2.5 κ.σ. κακάο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΜΠΟΛ (ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΚΑΚΑΟ) Κ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΗ ΖΎΜΗ.ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΕΥΡΙ.ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ.
ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΎΜΗ ΣΤΑ ΔΥΟ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΆΟ ΣΤΗ ΜΙΑ ΖΎΜΗ Κ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ. ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΆΚΙΑ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 180°C ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΊΠΟΥ.
Νόστιμη συνταγή από “Ioanna Papantoni – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δοκίμασε να φτιάξεις άλλη μια εξαιρετική συνταγή που δεν θα το μετανοιώσεις!
Νόστιμα με έντονα αρώματα από το βούτυρο κουλουράκια Σμυρνέικα
Υλικά
600 γραμ. αλεύρι
180 γραμ. ζάχαρη
180 γραμ. βούτυρο
5 γραμ. μπέικιν πάουντερ
½ ποτήρι γάλα
3 αυγά
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος εκτός από το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώνουμε μέχρι που το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και την ανοίγουμε μπαστουνάκι. Ενώνουμε τις δύο άκρες και το τυλίγουμε σε σχήμα πλεξούδας. Βάζουμε τα κουλουράκια στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Τέλος τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
foodaholics.gr