Συνταγές
Υπέροχο, νοστιμότατο και θρεπτικο φαγητό! Ρεβυθάδα φούρνου με πιπεριές χυλωμένη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ρεβυθαδα
500 γρ ρεβύθια
2 κρεμυδια ξερα ψιλοκομμένα
5-6 πιπεριές διάφορες κόκκινες πράσινες
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό
Αλάτι πιπέρι κύμινο πάπρικα γλυκιά κάρυ
Λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το βράδυ βάζω τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και αλάτι να μουλιασουν. Το πρωί τα σουρώνω και τα βάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.Σε ένα τηγανι βάζω λάδι και σωταρω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές
μετά βάζω τα ρεβύθια μου στην γάστρα αλάτι πιπέρι τα μυρωδικά μου λάδι τις πιπεριές τα κρεμμύδια και το ζουμάκι που εβρασαν τα ρεβύθια. Κλείνω το καπάκι και ψήνω στους 170 βαθμούς 1.5 -2 ώρες μέχρι να χυλωσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για ομελέτα φούρνου με φέτα και ντοματίνια
Υλικά για 8 άτομα
10 ντοματίνια πλυμένα, ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250-300 γρ. φέτα
4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο
όσο μαϊντανό ψιλοκομμένο θέλετε
8-10 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα ταψί και λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρετε.
Βγάζετε το κρεμμύδι και την πιπεριά με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι τα ντοματάκια, μαραίνοντάς τα για 2-3′, ανακατεύοντας διαρκώς.
Απλώνετε στο ταψάκι τα ντοματίνια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τη φέτα σε κομματάκια ή τρίμματα μοιράζοντας τη ομοιόμορφα.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ή το εβαπορέ με τα αυγά, αλατοπίπερο και το μαϊντανό. Περιχύνετε με το μείγμα το περιεχόμενο του ταψιού και αφήνετε να σταθεί λίγο. Ψήνετε την ομελέτα στο φούρνο στους 180° – 200° C για 40′-45′.
Πηγή: icookgreek.com