Συνταγές
Πίτα με γεύση πιτσας Σπέσιαλ !!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Artemis Stamatis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη πίτα δικής μου εμπνεύσεως.. Κάτι γρήγορο και νόστιμο για την οικογένεια η για επίσκεψη φίλων που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις….
Υλικά
1 συσκευασία έτοιμη σφολιατα
10 φέτες ζαμπόν ή ότι άλλο αλαντικο θέλετε
400 γρ μιξ τυριών η σκέτο γκουντα
1 συσκευασία μανιτάρια κομμένα
2 πιπεριές πράσινες η χρωματιστές
Αν έχετε σάλτσα σπιτική η αλλιος κέτσαπ
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με αλάτι (έτσι δεν μας πετάγονται) τα σοτάρουμε μέχρι να στραγγισουν από τα υγρά τους και τα βάζουμε στην άκρη.
Περνάμε το ταψί μας με λαδάκι και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας βάζουμε κέτσαπ και με ένα κουτάλι στρώνουμε παντού ριχνουμε αλάτι πιπέρι και ριγανη (Αν έχουμε σάλτσα βάζουμε την σάλτσα μας) ριχνουμε τα μισά τυριά στρώνουμε τις φέτες ζαμπόν η όποιο αλαντικο θέλουμε τα μανιτάρια με τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε κυβάκια και τα έχουμε ανακατέψει μαζί και τέλος το υπόλοιπο τυρί.
Βάζουμε την δεύτερη σφολιατα κλείνουμε καλά περνάμε με ένα πινέλο με λαδάκι χαράζουμε σε κομμάτια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι , με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάνουμε τρύπες για να μην φουσκώσει πολύ η σφολιατα και μας χαλάσει τα κομμάτια μας.
Βάζουμε την πίτα μας στο φούρνο στους 180° βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα είναι έτοιμη.
Καλή Επιτυχία!!!!