Συνταγές
Γιαγιαδίστικο, μαμαδίστικο γλυκό, διαχρονικό και υπέροχο!! καλοψημένη και λαχταριστή γαλατόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 λίτρο γάλα
– φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-2 βανίλιες
-ξύσμα πορτοκαλιού
-3 αυγά και στο τέλος 1 κτσ. βούτυρο αγελαδινό φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και στο μάτι της κουζίνας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει, τέλος ρίχνουμε το βούτυρο.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρομένο ταψί, (30άρι) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, εγώ πασπάλισα με ζάχαρη και κανέλα και έχει κάνει πολύ ωραία κρούστα.
Η Σσνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Παραδοσιακό Γαλακτομπούρεκο… Φτιαγμένο με αγνά υλικά με τέλειο σιρόπι και τραγανό φύλλο.
Υλικά
-1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-1200 γραμμάρια γάλα
-½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
-5 αυγά
-2 βανίλιες
-100 γραμμάρια βούτυρο για τα φύλλα
-½ κιλό φύλλο μπακλαβά
Για το σιρόπι
-3 φλυτζάνια ζάχαρη
-1½ φλυτζάνι νερό
-1 φλούδα λεμονιού
-χυμό ½ λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς επί 5’ μέχρι να πήξει ελαφρά. Σβήνουμε τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στην κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει.
Bουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας με πινέλο κάθε φύλλο με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα στο ταψί την κρέμα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε σε τεμάχια, αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά. Βράζουμε το σιρόπι 10 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το περιχύνουμε με χλιαρό σιρόπι.
sintayes.gr