Υλικά για 2 άτομα
1/2 κιλό πατάτες
200 γρ. ξινόμηλα
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
3 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
μισό φλιτζάνι νερό
8 λουκάνικα Νυρεμβέργης
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1ο: Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
Βήμα 2ο: Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Τα σιγοβράζουμε μαζί με το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν καλά. Θέλουμε τα μήλα να βράσουν καλά ώστε να γίνουν πουρές και το νερό να έχει εξατμιστεί στο τέλος. Γι’ αυτό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό επιπλέον ή να δυναμώσετε τη φωτιά προς τέλος εάν δεν έχει εξατμιστεί το νερό.
Βήμα 3ο: Όταν οι πατάτες βράσουν καλά τις αφαιρούμε αμέσως από το νερό και τις τοποθετούμε σε μπολ. Τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι όσο είναι ακόμη ζεστές. Πολτοποιούμε τα βρασμένα μήλα μαζί με τον ελάχιστο ζωμό που έχει μείνει στο σκεύος βρασμού τους. Τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πατάτες. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά.
Βήμα 4ο: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ξεροψήνουμε το μπέικον. Στο ίδιο σκεύος, με το λίπος που έχει μείνει από το μπέικον, ψήνουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμαι τα λουκάνικα και συνεχίζουμε ψήνοντας τις ροδέλες κρεμμυδιού στο λίπος που έχει μείνει στο σκεύος από το μπέικον και τα λουκάνικα. Το κρεμμύδι πρέπει να είναι κομμένο σε λεπτές ροδέλες και το ψήνουμε σε φωτιά μεσαίας έντασης μέχρι να μαλακώσει καλά. (Εάν το μπέικον και τα λουκάνικα δεν είναι αρκετά λιπαρά ώστε να μείνει λίπος στο τηγάνι, προσθέστε 1 κ. γλ βούτυρο και συνεχίστε με τα κρεμμύδια).
Βήμα 5ο: Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τις πατάτες και τα μήλα. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια φροντίζοντας να κρατήσουμε λίγα για ντεκόρ. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα στο πιάτο σερβιρίσματος. Βάζουμε στο πιάτο και τα λουκάνικα. Περιχύνουμε τον πουρέ με το λάδι που έχει απομείνει στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια που είχαμε κρατήσει για ντεκόρ και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε το πιάτο με κέτσαπ και μουστάρδα κατά προτίμηση και ψημένες πιτούλες ή κριτσίνια.
Καλή σας απόλαυση!! ?
Σημαντικές επισημάνσεις
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λουκάνικα Νυρεμβέργης με Ελληνικά λουκάνικα από χοιρινό, λεπτά, με έντονη γεύση. Θα βρείτε στην ελληνική αγορά μεγάλη ποικιλία από υπέροχα λουκάνικα ελληνικής παραγωγής σε διάφορες γεύσεις, αρωματισμένα με κρασί, πάπρικα, πράσο κλπ.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.magiacook.gr