Πεντανόστιμες συνταγές με κολοκυθάκια
Connect with us

Συνταγές

Πεντανόστιμες συνταγές με κολοκυθάκια

Published

on

DSC04385 Copy 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Ομελέτα με κολοκυθάκια:

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1Συνταγή από: auga.gr

Υλικά για 4 άτομα:

6 αυγά
4 μέτρια κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος
βούτυρο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση:

1. Πλύντε, καθαρίστε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες.

2. Σ’ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε 2 κουταλιές λάδι και μία βούτυρο και το σκόρδο ελαφρά κοπανισμένο. Βάλτε το στη φωτιά και όταν το βούτυρο λιώσει αφαιρέστε το σκόρδο, ρίξτε και τηγανίστε τα κολοκυθάκια και πασπαλίστε τα με αλάτι.

3. Χτυπήστε τ’αυγά με την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό αλάτι και πιπέρι.

4. Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουταλιά λάδι ρίξτε το μισό μείγμα με τα αυγά και τηγανίστε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά και με το τηγάνι σκεπασμένο. Μόλις η ομελέτα αρχίσει να πήζει στο πάνω μέρος σκορπίστε τα μισά κολοκυθάκια και συνεχίστε το ψήσιμο με το σκεύος σκεπασμένο μέχρι η ομελέτα να πήξει καλά. Κάντε μία άλλη ομελέτα με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε τις ομελέτες ζεστές, πασπαλισμένες με πάπρικα…

Πιτσάκια με κολοκυθάκια

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B11Συνταγή από: healthweb.gr

ΥΛΙΚΑ:

Κολοκυθάκια μεγάλα και χοντρά
Τυρί μοτσαρέλα
Σάλτσα για πίτσα
Πεπερόνι προαιρετικά
Ρίγανη & αλάτι

Εκτέλεση:

Πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια εξωτερικά χωρίς να τα ξεφλουδίσετε-ξύσετε. Κόψτε τα σε ροδέλες. Αλατίστε τα και βάλτε τα να ψηθούν στο φούρνο ή στην ψηστιέρα σας. Μόλις είναι έτοιμα, βάλτε την σάλτσα πίτσας με ένα κουταλάκι του γλυκού, το τυρί και τις φετούλες πεπερόνι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 1-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Μόλις τα βγάλετε πασπαλίστε με λίγη ρίγανη και απολαύστε όσες μπουκιές θέλετε χωρίς ενοχές!

Μπρουσκέτες με ψητά κολοκυθάκια και φέτα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B12         Συνταγή από: athensgo.gr

Υλικά:

8 κολοκυθάκια, μικροσκοπικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 μεγάλες φέτες από χωριάτικο ψωμί της αρεσκείας μας
1 – 2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (έτοιμη από βαζάκι) ή 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη, ή ανθότυρο, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ή όποιο κίτρινο τυρί έχουμε, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ψήνουμε το ψωμί ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα, απλώνουμε σε κάθε φέτα τη σάλτσα ντομάτας ή αλείφουμε κάθε μία με 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τελειώνουμε με τη φέτα ή το τυρί της αρεσκείας μας. Τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, τις γκρατινάρουμε για λίγο στο γκριλ.

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα τυριου στο φούρνο 

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B13 Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Κολοκυθάκια γεμιστά με γαλοπούλα και μανιτάρια του Άκη Πετρετζίκη

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B14Συνταγή από: koolnews.gr

Υλικά:

6 μέτρια κολοκυθάκια στρογγυλά

250 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

250 γραμμ. καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε κύβους

2 κλωνάρια σέλερι καθαρισμένο

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτήρι κρασί λευκό

1κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

Μαϊντανός

250 γραμμ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα, κασέρι)

1 αβγό

Ελαιόλαδο για σοτάρισμα

1 κονσέρβα έτοιμη σάλτσα ντομάτας (400 γραμμ.)

Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε κάψει σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και βάζουμε σε ένα μπολ.

Επιστρέφουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και σοτάρουμε και αυτή μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να μοσχομυρίσει. Αφαιρούμε και βάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.

Παράλληλα με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε ένα καπάκι από το κάθε κολοκυθάκι και με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, τα καθαρίζουμε στο τοίχωμά τους ώστε να έχει πάχος 3-4 χιλιοστά. Έπειτα ψιλοκόβουμε το εσωτερικό τους και το κρατάμε στο πλάι.

Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει καλά βάζουμε ακόμα μία κουταλιά ελαιόλαδο. Σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το σέλερυ, το εσωτερικό από τα κολοκύθια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μειωθεί ο όγκος των λαχανικών, για 10 λεπτά ακόμα.

Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και την γαλοπούλα, ανακατεύουμε και τα ζεσταίνουμε ξανά και αυτά. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το αβγό, τα μυρωδικά και το μισό τυρί. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα, τα βάζουμε σε ένα μικρό ταψί που να τα χωράει απλωτά και ρίχνουμε την ντομάτα στο ταψί και συμπληρώνουμε με το νερό. Τέλος, βάζουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από τα κολοκυθάκια και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 190 βαθμούς με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.

Muffins με κολοκύθια και φέτα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B15Συνταγή στο: daddy-cool.gr

Ογκρατέν με τυριά και κολοκυθάκια

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B16Συνταγή από: xrysessyntages.com

Υλικά για 4-6 άτομα:

1 κιλό κολοκυθάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
+ λίγο για το ταψί
250 γρ. φρέσκια ανάλατη αναρή
1 φλ. αλεύρι
1 ½ φλ. γάλα
3 αβγά
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
½ φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί
½ κουταλάκι ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B17

Κολοκυθάκια με πατάτες στον φούρνο (μπριάμ)

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B18 Συνταγή από: medidiatrofi.gr

Υλικά (για 6 μερίδες):

Μισό κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό πατάτες
5 έως 6 σκελίδες σκόρδα
200 γραμμάρια λάδι
Αλάτι
4 έως 5 φρέσκιες ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανός
Μαυροπίπερο, κύμινο, κόκκινο γλυκοπίπερο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και κατόπιν τα κόβουμε σε φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα σκόρδα μας. Επίσης πλένουμε και πολτοποιούμε τις ντομάτες (στο μπλέντερ). Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 250ο βαθμούς.
Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε τις φέτες του σκόρδου, τις αλεσμένες ντομάτες, το λάδι, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε καλά και από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Όπως είναι πολύχρωμο και στολισμένο το ταψί μας, το ρίχνουμε στον φούρνο.
Ύστερα από είκοσι λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 200ο βαθμούς και έπειτα από είκοσι λεπτά στους 180ο βαθμούς.
Όταν περάσει περίπου μισή ώρα, το φαγητό μας είναι ήδη έτοιμο. Προσέξτε, όμως, διότι πρέπει να κρυώσει κάπως πριν από το σερβίρισμα, διότι ως γνωστόν οι πατάτες και τα κολοκυθάκια αργούν να κρυώσουν

Τηγανιτά κολοκυθάκια με παρμεζάνα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B19Συνταγή από: newsbeast.gr

Υλικά : για 2-4 άτομα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια, κομμένα σε μπαστούνια
1 κύβο ζωμό κρέατος ή λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για 2 λεπτά περίπου, δεν θέλουμε να ροδίσουν.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια μέσα στη παρμεζάνα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον ζωμό κρέατος, το θυμάρι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε απαλά.
Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 έως 20 λεπτά. Ελέγξτε και ανακατεύετε κάθε λίγο για να μην κολλήσουν.

Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και μανιτάρια

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B110Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά:

6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
4-5 κολοκυθάκια σε ροδελίτσες ή κύβους
2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κ.γ. του γλυκιού ξερή ρίγανη
2 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
400 γρ. σπαγγέτι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε για 1/2 λ το σκόρδο για να αρωματισθεί το λάδι. Προσθέτετε τα μανιτάρια σε φέτες και τα κολοκυθάκια σε ροδελίτσες ή κυβάκια και τα σοτάρετε για 7-8 λ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το βασιλικό, τη ρίγανη, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριά, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε για 1/2 λ ακόμα.

Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια αλ τέντε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Με μια “τσιμπίδα” τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε απευθείας στο τηγάνι με το μείγμα κολοκυθάκια-μανιτάρια.

Ανακατεύετε να ενσωματωθούν και σερβίρετε αμέσως με τραγανές φέτες ψωμιού με σκόδρο, πασπαλίζοντας προαιρετικά με τυρί τριμμένο ή επιπλέον βασιλικό ψιλοκομμένο.

Κολοκυθόπιτα με πράσινο κολοκύθι

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B111Συνταγή από: athinorama.gr

Υλικά
Για το φύλλο

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
½ κ.γ. αλάτι
1 ½ φλ. νερό

Εναλλακτικά, έτοιμο χωριάτικο φύλλο

Για τη γέμιση

¾ φλ. κασέρι
½ φλ. τελεμές
3 κ.σ. κοπανιστή
1 φλ. φρέσκο δυόσμο ή ½ φλ. ξερό δυόσμο
2 κ.σ. σκόρδο αφυδατωμένο
5 φλ. κολοκύθια ξυσμένα
4 αβγά
1 φλ. τριμμένη φριγανιά
Αλάτι, 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το φύλλο: ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε, αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί 1 ώρα. Αν χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλλο το βγάζουμε από την κατάψυξη 2 ώρες πριν το χρειαστούμε, για να ξεπαγώσει με την ησυχία του.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση:

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπόλ τα κολοκύθια, τα τυριά, το πιπέρι, το δυόσμο και το σκόρδο. Ρίχνουμε πιπέρι, τα αυγά χτυπημένα και τη φρυγανιά. Δοκιμάζουμε το αλάτι
κανονικά δεν χρειάζεται αλάτισμα διότι η κοπανιστή είναι αρκούντως αλμυρή.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί διαμέτρου 35 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C. Αν φτιάχνουμε μόνοι μας το φύλλο, χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια το ένα μεγαλύτερο από το άλλο.

Ανοίγουμε το μεγαλύτερο και το στρώνουμε στον πάτο του ταψιού. Αλλιώς στρώνουμε το ένα από τα δύο κατεψυγμένα φύλλα που πρέπει να έχουν ξεπαγώσει τελείως αφήνοντας να κρέμονται οι άκρες του έξω από το ταψί. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και την ισιώνουμε κουνώντας το ταψί. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Πιάνουμε και τα δύο φύλλα μαζί και τα γυρίζουμε προς τα μέσα στρίβοντάς τα και φτιάχνοντας μια μπορντούρα ώστε να κλειστεί καλά η γέμιση μέσα. Χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την αλείφουμε με ελαιόλαδο ή τη ραντίζουμε με νερό. Την ψήνουμε για 50 λεπτά.

Σαλάτα με κολοκυθάκια, μυζήθρα και πιπεριές

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%82 %CE%BC%CE%B5 %CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B112Συνταγή από: arttable.gr

Υλικά

(για 4 άτομα)

1/2 κιλό μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένες σε κομμάτια

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

400 γρ. μυζήθρα, θρυμματισμένη

1 ματσάκι ρόκα, καλά πλυμένη

1/3 φλιτζανιού φυλλαράκια δυόσμου

αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

1/3 κ.γ. αλάτι

1/3 κ.γ. πιπέρι’

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν χρώμα

2. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.

3. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σοταρισμένα υλικά μαζί με τη ρόκα, προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε ξανά. Σκορπίζουμε από πάνω και τη θρυμματισμένη μυζήθρα και σερβίρουμε γαρνίροντας με φυλλαράκια δυόσμου.

ΠΗΓΗ

σαραγλί
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 2 65fed5a0f3377
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

435896498 1389144831758192 4655891588750340106 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

435891095 951597246314515 1742939746968452712 n
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

438259610 959832638824309 4273414405022184245 n
Συνταγές4 ώρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

439437046 3251617555132490 7578937695725241745 n
Συνταγές6 ώρες ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

435218764 1635456506991561 5913920348574967672 n
Συνταγές8 ώρες ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

439416638 7519057131508959 8223800686875449440 n
Συνταγές10 ώρες ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

439021950 7529480180466654 3622141898990020052 n
Συνταγές12 ώρες ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

437474608 2154243964910806 6545706789594711595 n
Συνταγές14 ώρες ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

438714790 7237025833089437 6060064589893641038 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

439073969 3674928342779989 7568613162641439686 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

438738358 1937675550027888 6652138136831378192 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

437485287 3844840752405597 7848578415292513627 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

439412260 2173458726329924 7040433251344692365 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

437147825 1594091638097025 3453869443010212638 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

437134728 3844029375820068 8063487647920977585 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

439143318 7993746803978441 4311198449325402248 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

437482641 1849296675577162 7445314709098113408 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

439498552 405444585606628 6236771211982817526 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

437952802 2416781058533023 5884811729246059869 n
Συνταγές3 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

438733241 3693967954179647 7638255007803878779 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

tyropitakia
Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

439857933 3280728715563048 5498528645775038837 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

439611648 3785576321689778 3267787923707676217 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

438868995 3639685532945854 6941169673874439501 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

437942904 1347047879799052 3994692562751837252 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

438891291 1804460933407593 4372379981827173913 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

439856936 1473086820311595 8192753637100721468 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Από τα καλύτερα! Ρόλο κιμά γεμιστό με κασέρι γαλοπούλα και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη – έγινε μούρλια

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

437147840 3842896945933311 2534046354823818641 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Σπιτικοί λουκουμάδες με μέλι καρύδια και κανέλα.. και όποιος προλάβει!

439312656 1654658838608764 6388785738918875790 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας.. και του χρόνου να είστε καλά!

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι