Υλικά
3 φέτες μπέικον
4 φλ. τσαγιού έτοιμος πουρές πατάτας, κρύος από το ψυγείο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ
αλάτι – πιπέρι
λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
Εκτέλεση
Φτιάχνετε δικό σας πουρέ [δείτε υλικά και συνταγή εδώ] ή πάρτε έτοιμο εμπορίου και φτιάξτε τον σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (μην τον κάνετε αραιό αλλά ελαφρώς πηχτό), τον σκεπάζετε με μεμβράνη και τον αφήνετε στο ψυγείο να κρυώνει.
Τοποθετείτε το μπέικον σε τηγάνι και το τηγανίζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, 8-10 λ γυρίζοντάς το περιστασιακά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και γίνει τραγανό. Βγάλτε το από τη φωτιά και τοποθετείστε το σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις κρυώσει τρίψτε το σε μικρά κομματάκια.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το βάζετε και αυτό σε απορροφητικό χαρτί, πιέζοντάς το να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Σχηματίζετε κεφτέδες τις αλευρώνετε (προαιρετικά) και τις τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία για 4-5 λ περίπου Τις σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.