Συνταγές
Σπανακόρυζο με μανιτάρια και φρέσκο ντομάτα – Πολύ ωραίο πιάτο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με 4 κουτάλι ελεολαδο βάζω να τσιγαρίζουμε 1 κρεμιδι ψιλοκομμένο, 1 πράσο ψιλοκομμένο και 1 καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη τα τσιγάρισα μέχρι να γυαλίζουν τα λαχανικά
μετά έβαλα 300 γρ φρέσκες μανιτάρια κομενα σε φέτες το αφήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του μετά έβαλα 2 ντομάτες κομενα σε κύβος 1 κουτάλι κόκκινο πιπέρι το ανακατεύουμε καλά
το άφηνουμε να δέσει λίγο η σάλτσα του βάζω 500γρ σπανάκι ζυματισμενο και το ρυζακι το άφησα μέχρι να ρουφάει όλο τα υγρά του
μετά έβαλα 1 λίτρο ζουμο κρεασ 2 κουτάλι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κουτάλι φρέσκο δυόσμου 1 κουτάλι άνηθο αλάτι και μαροπιπερο το άφησα να βράσει μέχρι να μείνει με λίγο ζουμί
το σερβίρουμε με αυγό βρασμένα η ματ.. τυρί, ελιές ότι προτιμάτε εσείς
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με σπανάκι
Υλικά:
Αυγά: 6 μεγάλα
Γάλα: 2 κούπες
Αλάτι: 1/4 κουταλάκι τσαγιού
Πιπέρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Μοσχοκάρυδο: 1 πρέζα
Κατεψυγμένο σπανάκι: 300 γρ.
Κομμένο κύβους ψωμί: 8 φέτες (προτιμήστε χωριάτικο, μιας μέρας παλιό)
Τριμμένο ημίσκληρο τυρί: 120 γρ. (π.χ. κασέρι, ένταμ, γκούντα κτλ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Προθερμένετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια κεραμική φόρμα, 20 Χ 30 εκ περίπου. Στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας το σπανάκι να φύγουν όλα τα υγρά.
2. Σε μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτετε το ψωμί, το σπανάκι και το τυρί και ανακατεύετε.
3. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 35 περίπου λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να ηρεμήσει για 5 λεπτά και σερβίρετε.
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.radicio.com