Συνταγές
Πολύ ωραίο Smoothie μπανάνα φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μπανάνα
10 φράουλες
50γρ.φυστικοβούτυρο
100ml γάλα φρέσκο
1κ.γ.μέλι(προαιρετικά)
Λίγα παγάκια
Εκτέλεση
Πλένετε τις φράουλες,τις αφήνετε μέσα σε νερό με σόδα και ξύδι για 15′.
Τις ξεπλένετε, ψιλοκόβετε τα φρούτα στο multi μαζί με το γάλα,το φυστικοβούτυρο και το μέλι.
Τα χτυπάτε πολύ καλά,το αδειάζετε σε ένα ποτήρι με λίγα παγάκια
Η Συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Πώς θα φτιάξεις το πιο ανοιξιάτικο smoothie
Υλικά (για 3 μικρές μερίδες)
1 κουτάκι (περίπου 400 ml) γάλα καρύδας (το οποίο θα έχεις βάλει για μερικές ώρες στο ψυγείο)
2 φλ. φράουλες
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας (υγρό)
Για το γαρνίρισμα:
Flakes καρύδας (χωρίς ζάχαρη)
3 φράουλες κομμένες σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Πλύνε καλά τις φράουλες και κόψε τα κοτσάνια τους. Ρίξε στο μπλέντερ το γάλα καρύδας, τις πλυμένες φράουλες και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτύπησε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Σέρβιρε σε φαρδιά ποτήρια και πρόσθεσε τη γαρνιτούρα και φαρδιά καλαμάκια.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Πολύ λαχταριστό SMOOTHIE φράουλα
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalantzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
400 ml γάλα (ή κ παραπάνω, αναλόγως πόσο υγρό ή πηχτό το θέλουμε)
3-4 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα ή 3-4 κουτ. σούπας σιρόπι με γεύση φράουλα
Φράουλες κομμένες σε φέτες
Για διακόσμηση:
Φράουλες ολόκληρες
Δυόσμος φρέσκος (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ρίχνοντας το γάλα κ χτυπώντας με το μίξερ (βλ.κ.οδηγίες στη συσκευασία της κρέμας ζαχαροπλαστικής).
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα ή το σιρόπι φράουλα, τις φράουλες σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ψυγείο είτε σε μπολ μεγάλο κ μοιράζουμε μετά είτε εξαρχής σε μπολάκια ή ποτήρια.
Διακοσμούμε με φράουλα και φρέσκο δυόσμο.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalantzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.