Συνταγές
Εύκολα ακόμα και από αρχάριους τα τυροπιτάκια κουρού, ιδανικό σνακ για παιδιά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι με μαγιά μιας και είχαμε πάρει πολλή για να έφτιαχνα τσουρέκια.
Η Συνταγή είναι από Roula Hatzispirou – “Τα 4 σκουφάκια”.
Υλικά
1 γιαούρτι στραγγιστό
Στο ίδιο κεσεδάκι μετράω καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ( αυτή τη φορά έβαλα 25 γρ. νωπή)
110 γρ. γάλα χλιαρό
1 κ.γλ. αλάτι
550γρ. αλεύρι ΓΟΧ
Γέμιση
400γρ. φέτα
200 γρ. κίτρινα τυριά
2 αυγά + 1 χτυπημένο για επάλειψη με λίγο νερό και λάδι
Πιπέρια χονδροσπασμένα , πάπρικα σε νιφάδες (όποιος θέλει)
Σουσάμι, μαυροκούκι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και περιμένουμε λίγο να αφρίσει.
Σε ένα μπωλ ανακατεύω τα υγρά, προσθέτουμε τη μαγιά και τέλος το αλεύρι.
Περιμένουμε λίγο να φουσκώσει ενώ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
Ανοίγουμε σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη και χρησιμοποιουμε το στόμιο μιας κούπας για να κόψουμε κυκλάκια.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό με λίγο νεράκι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180ο σε αέρα για 35’
Η Συνταγή είναι από Roula Hatzispirou – “Τα 4 σκουφάκια”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Σε 5 λεπτά είναι έτοιμα αυτά τα πανεύκολα τυροκριτσίνια
Υλικά
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
1 αυγό
1 κ.σ. νερό ή γάλα
1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
λίγη πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τα κριτσίνα με τυρί, απλώνουμε πρώτα τη σφολιάτα στον πάγκο. Χτυπάμε το αυγό με 1 κ.σ. νερό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε τυρί και πάπρικα.
Πατάμε με τα χέρια να κολλήσουν. Κόβουμε σε 24 μπαστούνια λωρίδες, τα στρίβουμε σαν βίδα – σπιράλ. Αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.