Συνταγές
Τι ωραίο πιάτο – μελιτζάνες με λουκάνικα στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anastasia Anastasia Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλα μελιτζανες χοντροκομμενες ,ξεπικρισμενες και σωταρισμενες
3 λουκανικα πρασατα χοντροκομμενα
φρεσκια σαλτσα (φρεσκια ντοματα,(κατα βουληση)1 κ.σ. πελτες,μαιντανος ,2 πολτοποιημενα κρεμμυδια μαζι με 4 σκλδς σκορδο,1 κγ. ζαχαρη,πιπερι,ριγανη,ελαιολαδο)
Τελος προσθετουμε 1 ψιλοκομμενη πιπερια φλωρινης.
Τα βραζουμε ολα μαζι μεχρι να δεσει η σαλτσα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε σε ενα ταψακι τις σωταρισμενες μελιτζανες με τα χοντροκομμενα πρασατα λουκανικα και προσθετουμε την σαλτσα μας με ενα ποτηρακι νερο (δεν θελει πολυ γιατι τα λουκανικα θα βγαλουν υγρα).
Κουναμε το ταψι αλλα ΔΕΝ το ανακατευουμε.
Ψηνουμε στους 200C πανω κατω για 60 περιπου (αναλογως τον φουρνο) μεχρι να μειωθουν τα υγρα και αφαιρουμε απευθειας απο τον φουρνο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Δεν χρειαζεται καθολου αλατι.
Η Συνταγή είναι από Anastasia Anastasia Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις χοιρινά λουκάνικα με μπύρα – Σκέτη… κόλαση!
Πανεύκολη, πεντανόστιμη και απολαυστική αυτή η συνταγή, σίγουρα θα την επαναλάβετε ξανά και ξανά…
Υλικά
6 λουκάνικα χοιρινά ολόκληρα ή σε φέτες αν προτιμάτε
1 ποτήρι μπίρα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
Διαδικασία
Ζεσταίνετε σε τηγάνι μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνετε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα βάζετε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν χρυσά, χωρίς να μαυρίσουν.
Προσθέτετε τα λουκάνικα, τη μουστάρδα και την μπίρα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 12 έως 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα τους. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές, καλό ψωμί και πράσινη σαλάτα.