Συνταγές
Σοκολατάκια Bounty νηστίσιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. Ινδοκαρυδο
1,5 φλ. Ζάχαρη
1,5 φλ. Νερό
400 γρ. Κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρολιτσα και τα αφήνουμε να βράσουν για 10′. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το ινδοκαρυδο και προσθέτουμε το σιρόπι σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που μπορεί να πλαστεί και να μπορούμε να φτιάξουμε μπαλίτσες…( κάνουμε δοκιμές μέχρι το μείγμα να στέκεται)…. το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα… το βγάζουμε και πλάθουμε μπαλιτσες τις οποίες τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την σοκολάτα.
Παίρνουμε την κουβερτούρα την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε κομματάκια και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μας καεί… Όταν λιώσει την αφήνουμε στην άκρη να χλιαρεψει…
Μόλις είναι έτοιμη βγάζουμε τις μπουκιτσες ινδοκάρυδου και τις βουτάμε στην κουβερτούρα. Τα τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο πάνω σε μια λαδόκολλα για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα καταναλώσουμε… τα διατηρούμε είτε σε δροσερο μέρος είτε στο ψυγείο….
Βγαίνουν περίπου 30 κομμάτια….