Γλυκα
Σοκολατένια Τούρτα με μπισκότα και μαρμελάδα
Υλικά συνταγής 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας 600 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά 100 γρ. μέλι Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μπολ βάζουμε τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι. Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στο μπολ με τη κουβερτούρα και […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά συνταγής
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
- 600 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 100 γρ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη τεμαχισμένη κουβερτούρα και το μέλι.
- Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε στο μπολ με τη κουβερτούρα και το μέλι. Αφήνουμε 1΄ να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μετά ανακατεύουμε πολύ απαλά.
- Την αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1/2 ώρα περίπου για να σφίξει ελαφρώς.
- Κολλάμε με τη μαρμελάδα , για μαρμελάδα φράουλα τα μπισκότα ανάμεσά τους ανά δύο [σάντουιτς] αφήνοντας 6-7 μπισκότα μόνα τους.
- Σε ένα τσέρκι ή ταψάκι 20 εκ. [ύψους 5 εκ.] στρώνουμε στο κάτω μέρος τα μπισκότα , κόβουμε ορισμένα σε κοματάκια ώστε να καλύψουμε τα κενά που θα δημιουργηθούν.
- Αδειάζουμε τη μισή από τη κρέμα σοκολάτα , καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα με την ίδια διαδικασία. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10΄να σταθεροποιηθεί και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα . Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθεροποιηθεί τελείως.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο ξεφορμάρουμε βουτώντας σε καυτό νερό και γαρνίρουμε την περιφέρεια με τα σκέτα μπισκότα.
- Στολίζουμε πριν σερβίρουμε την επιφάνεια της τούρτας με κομμένα μπισκότα γεμιστά [με μαρμελάδα] που μας έχουν περισσέψει ή γαρνίρουμε με σαντιγί.