Ο σολομός είναι πλούσιος σε βασικά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και είναι ιδανική τροφή για μικρούς και μεγάλους. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία για να τον φτιάξετε, ούτε και πολλή ώρα. Σε 25 μόλις λεπτά, έχετε έτοιμο ένα λαχταριστό και θρεπτικό πιάτο.
Υλικά για 4 άτομα
4 κομμάτια φιλέτο σολομού
3 κουταλιές μέλι
1/4 φλ. ξίδι βαλσάμικο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι σησάμι άσπρο
1 κουταλάκι σησάμι μαύρο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετείτε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζετε επάνω τα φιλέτα σολομού (αν θα χρησιμοποιήσετε σολομό με πέτσα, τότε αυτή να είναι στην κάτω πλευρά του ταψιού). Αλατοπιπερώνετε.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το μέλι, το ξίδι, τη ζάχαρη, το σησάμι και το σκόρδο. Αν το μίγμα είναι αρκετά παχύρρευστο προσθέστε λίγο νερό. Στη συνέχεια, απλώνετε τη μισή σάλτσα πάνω από το σολομό και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
- Ακολούθως, βάζετε και την υπόλοιπη σάλτσα και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι ή κους κους με λαχανικά.
xrysessyntages.com