Συνταγές
ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαινουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς!
Χτυπάμε στο μπολ 8 ασπραδια, 200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη και 2 βανιλιες! Προσθέτουμε παρά παρα παρα πολύ πολύ απαλά, 250 γραμμάρια πουδρα αμυγδάλου, και 50 γραμμάρια αλεύρι!
Τοποθετούμε σε τρια ταψακια με λαδοκολα πολύ λεπτή στρώση και τα ψήνουμε 15 με 20 λεπτα! Τα αφήνουμε να κρυωσουν!
ΚΡΕΜΑ:
1000 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,
600 γραμμάρια φρέσκο γαλα
2 βανιλιες,
8 κρόκους αυγών,
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζαχαρη
8 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 φύλλα ζελατίνης
Βάζουμε τις ζελατινες να διαλυθούν με 10 κουταλιές της σούπας γάλα! Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να σφίξει πολύ την τοποθετούμε ψυγείο για πολύ ωρα! Σε μια κατσαρόλα χτυπάμε τους κρόκους, ζάχαρη, κορν φλαουρ να διαλυθούν καλά!
Προσθέτουμε το γάλα μόλις πήξει, κατεβάζουμε και ρίχνουμε τις ζελατινες αφού προηγουμένως της διαλυσαμε σε 10 κουταλιές της σούπας γάλα!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε το ενα παντεσπανι να το πω, απάνω κρέμα, ξανά παντεσπανι, κρέμα τέλος παντεσπανι κρεμα, σαντιγυ, κερασακια και φυσικά μπόλικο ψημένο καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.