Υλικά
230 γρ. γλυκόζη
120 γρ. μέλι
200 γρ. ζάχαρη
50 ml νερό
220 γρ. αμύγδαλα
2 ασπράδια
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες
1. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ 20Χ20 και την αλείφουμε με λάδι.
2. Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την μισή ποσότητα της γλυκόζης και το μέλι.
4. Το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει τους 130 βαθμούς.(είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε θερμόμετρο)
5. Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε την υπόλοιπη γλυκόζη την ζάχαρη και το νερό.
6. Βράζουμε το δεύτερο σιρόπι μέχρι να φτάσει τους 170 βαθμούς.
7. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα. (περίπου 7-8 λεπτά)
8. Αποσύρουμε τις κατσαρόλες από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το πρώτο σιρόπι στην μαρέγκα, χωρίς όμως να σταματήσουμε να την χτυπάμε με το μίξερ και συνεχίζουμε με το δεύτερο.
9. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
10. Μεταφέρουμε το μίγμα στο πυρέξ με την λαδόκολλα και το απλώνουμε.
11. Αφού κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια.
12. Λιώνουμε την κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων και βουτάμε τα κομμάτια του νουγκά.
13. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.mytastegr.com