Συνταγές
Πολύ ωραίο γλυκό πετυχημένο σταφύλι !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κιλά σταφύλι σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
Χυμό από 1 λεμόνι, ένα κλαράκι αλμπαρόριζα και αμύγδαλα .
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σταφύλι, σε κατσαρόλα βάζουμε σειρά σταφύλι, σειρά ζάχαρη μέχρι να τελειώσει το σταφύλι και η ζάχαρη, και στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Το πρωί ρίχνουμε το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά 10 λεπτά, αν βγάλει αφρό τον αφαιρούμε. Κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε .
Την άλλη ημέρα το δένω κανονικά, ρίχνουμε την αλμπαρόριζα και στο τέλος το λεμόνι και τα αμύγδαλα.
*Για να μην σας αφρίζει το γλυκό ένα κουταλάκι γλυκ βούτυρο και σταματά ο βρασμός.
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Σταφύλια με σιρόπι ! Δοκιμάστε το!
Υλικά
6 κιλά σταφύλια σταφίδα
2 λίτρα νερό
1 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε καλά τα σταφύλια και αφαιρέστε τα χαλασμένα. Στη συνέχεια τα πλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Βράστε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς. Ρίξτε τα σταφύλια στο σιρόπι, γεμίστε τα βάζα, κλείστε με αποστειρωμένα καπάκια και τυλίξτε τα με πετσέτες.
- Κρατήστε τα έτσι για 3 ώρες, στη συνέχεια αφαιρέστε τις πετσέτες και τοποθετήστε τα βάζα σε σκοτεινό δροσερό μέρος.
Επιπλέον, τα σταφύλια στο σιρόπι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση σε τάρτες , κέικ, παγωτά ,φρουτοσαλάτες.