Συνταγές
Συνταγή από Πάτρα – μελιτζανάκι τραγανό καταπράσινο και υπέροχο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό μελιτζανάκια μικρά
-1 κιλό ζάχαρη
-3 ξύλα κανέλλα, γαρύφαλλα όσα τα μελιτζανάκια καρύδια, 3 κτσ. μέλι, το χυμό από 1 λεμόνι, και 3 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε από 5 λεπτά, 3 φορές το μελιτζανάκι, μετά το βάζουμε σε κρύο νερό που έχω στύψει 3 λεμόνια.Το αφήνουμε με πιάτο σκεπασμένο 4 ώρες .
Το πλένουμε, το αφήνουμε να σταγγίσει καλά. Το βάζουμε σε πετσέτα να φύγουν τα νερά. Κάνουμε μια μικρή σχισμή, βάζουμε το καρύδι και καρφώνουμε και ένα γαρυφαλάκι .
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα ξύλα κανέλας για 2 λεπτά, ρίχνουμε και το μελιτζανάκι να βράσει για 5 λεπτά με πιάτο σκεπασμένο .
Μετά από 15 ώρες το δένουμε κανονικά, στο τέλος ρίχνουμε το μέλι να πάρει μερικές βράσεις και το λεμόνι .
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για Συνταγή για Μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου !
ΥΛΙΚΑ
-4 μελιτζάνες
-5 σκελίδες σκόρδο
-½ φλιτζάνι του καφέ Ελαιόλαδο
-3 κουταλιές της σούπας κόκκινο Ξίδι
-ελιές Καλαμών (προαιρετικά)
-αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.
Πηγή: minervahorio.gr