- 6 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. σκόρδo σε σκόνη [ή 1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο]
- 3/4 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη [ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο]
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι χονδρό- πιπέρι
- 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
- ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα προαιρετικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε σε κύβους ή κυδωνάτες τις πατάτες. Τις βράζετε σε κοχλαστό νερό για 8-10 λεπτά περίπου ανάλογα με το μέγεθος ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε πυρέξ ή ταψί.
- Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C στο γκρίλ.
- Πασπαλίστε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τις σκόνες κρεμμυδιού και σκόρδου, το χονδρό αλάτι [προσοχή στο αλάτι λόγω της παρμεζάνας], το πιπέρι, τη πάπρικα και τη παρμεζάνα.
- Ψήστε τις για περίπου 10′. Φροντίστε να τις γυρίσετε μια ή δυο φορές ανά 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές και να πάρουν ένα χρυσοκαφέ χρώμα. Βγάλτε τις από το φούρνο και σερβίρετέ τις ζεστές.
Πασπαλίστε προαιρετικά με μαϊντανό ψιλοκομμένο.