Γλυκα
Τα εξαιρετικά καταϊφάκια μπουκιές της κ.Βούλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από cookpad.com
Υλικά
1 πακέτο βούτυρο καλής ποιότητας (250γρ)
αμύγδαλα ξασπρισμένα ολόκληρα
1 πακέτο καταΐφι (450γρ)
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερού ζάχαρη (650γρ)
1 1/2 ποτήρι νερό (350γρ)
χυμό από μισό μέτριο λεμόνι (σουρωμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνεις τα καταϊφάκιαΤυλίγουμε μια λεπτή ¨τούφα¨ φύλλο καταΐφι (πιο λεπτό από το μικρό μας δαχτυλάκι και γύρω στα 25 εκ. μήκος) γύρω από το δείκτη μας. Βγάζοντάς το καταϊφάκι από το δάχτυλό μας βάζουμε την άκρη της ¨τούφας¨ από κάτω και το αμύγδαλο από πάνω (η μυτη του αμυγδαλου προς το εσωτερικό).
Για να καταλάβετε καλύτερα πως φτιάχνονται δείτε βιντεάκι την κ. Βούλα. Όσο τα φτιάχνετε καλύτερα να σκεπάζετε το υπόλοιπο φύλλο με μια πετσέτα για να μην ξεραίνεται.
-
Τα βάζουμε το ένα διπλά στο άλλο σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί που να τα χωράει και να μη μένει χώρος κενός. Μετά τους βάζεις ένα κομματάκι βούτυρο πάνω από το καθένα ώσπου να τελειώσει το βούτυρο (μπορείς και να το λιώσεις και να το περιχύσεις ώστε να πάει πάνω από όλα).
Τα ψήνεις στους 170-180o C πάνω κάτω ή στον αέρα αναλόγως το φούρνο (σε προθερμασμένο φούρνο). Πρέπει να χρυσίσει το φύλλο και το αμύγδαλο να ροδοκοκκινίσει. Να έχετε υπόψιν σας ότι αφού σιροπιαστούν τα καταϊφάκια σκουραίνουν. Όσο ψήνονται φτιάξτε το σιρόπι ώστε να είναι έτοιμο μόλις βγουν.
-
Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού σουρωμένο.Μόλις βγουν από το φούρνο περιχύνουμε το καυτό σιρόπι με μια κουτάλα απευθείας στο ταψί.
Το σιρόπι μπορεί να σας φανεί πολύ αλλά το «πίνουν». Κρατηθείτε και μην τα πειράξετε αν δεν κρυώσουν εντελώς! Καλή επιτυχία!
Μπες στο cookpad.com για περισσότερες νόστιμες Συνταγές!