Συνταγές
Δοκιμάστε τα! Για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα αυτά τα μπισκότα είναι θεϊκά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 αυγά, 150 gr. ζάχαρη, 200 ml. καλαμποκέλαιο, 60 γρ. κακάο, 1 μπέικιν πάουντερ, 2 βανίλιες, 400 γρ. αλεύρι γοχ. και σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια, ή σταγόνες σοκολάτας.
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βγαίνουν δύο ταψιά της κουζίνας, κάνουμε μικρές μπαλίτσες περίπου όσο το μέγεθος από ένα καρύδι, τα πατάμε ελαφρώς από πάνω βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν.
Στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου για 15 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για τα πιο αφράτα φανταστικά Πτι-φουρ !!.
Υλικά
-150 γρ. βιτάμ
-150 γρ. ζάχαρη άχνη
-2 αυγά
-300 γρ. αλεύρι
-1 κτγ. μπέικιν
-1 βανίλια
-λίγο κονιάκ και ξύσμα λεμονιού
-κουβερτούρα ινδοκάρυδο και μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το Βιτάμ με την άχνη, ρίχνουμε τα αυγά, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια.
Τέλος το αλεύρι με το μπεικιν και ανακατεύουμε.
Με κορνέ κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.
Ψήνουμε στο 180 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά όχι παραπάνω.
Οταν κρυώσουν βάζουμε μαρμελάδα και τα κολλάμε μεταξύ τους.
Λιώνουμε κουβερτούρα τα βουτάμε λίγο και μετά στο ινδοκΆρυδο!
Περίπου 24 κομμάτια είναι η δόση αυτή!
Maria Orli