Συνταγές
Υπέροχο φαγητό! Νόστιμα κοτομπουκάκια φιλέτο με σάλτσα μουστάρδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 φιλέτα τα σοτάρουμε, (θωρακίζουμε), ρίχνουμε μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σε χαμηλή ανοιχτή κατσαρόλα.
Τα γυρίζουμε πάνω κάτω, τα σβήνουμε με 1 φλ. καφέ λευκό κρασί, παίρνει 2-3 βράσεις, ρίχνουμε 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, 1 κτγ.νοστιμιά λαχανικών προαιρετικά.
Αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν, έχουμε ετοιμάσει την σάλτσα μουστάρδας, 3 κτσ. γεμάτα μουστάρδα, λίγο αλάτι, μαυροπίπερο, τον χυμό από 1 λεμόνι, τα χτυπάμε σε γυάλινο βαζάκι καλά περιχύνουμε τα κοτοφιλέτα.
Αφήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα, είναι έτοιμα, συμπληρώνουμε με μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο.
Συνοδεύω με κουσκούς ή πιλάφι ή νοστιμιά.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Υλικά (για 4 άτομα)
850 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο,κομμένο σε μπουκίτσες
2 κτγ. μουστάρδα
Χυμό από 2 λεμόνια
8 πρέζες ρίγανη
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κομματάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε για λίγο να δέσει η σάλτσα.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ: thessmama.gr