ΥΛΙΚΑ
Για την βάση θα χρειαστείτε:
2 στρώσεις παντεσπάνι
1/2 ποτήρι Νερό
1 σφηνάκι Λικέρ μπανάνας
500 γρ Καραμέλα γάλακτος
3-4 τεμ Μπανάνες
500 ml Κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας Άχνη ζάχαρη
1 Βανίλια
Για την κρέμα θα χρειαστείτε:
500 ml Γάλα
120 γρ Ζάχαρη
1 τεμ σε σκόνη Βανίλια
2 κρόκους Αυγά
50 γρ Κορν φλαουρ
60 γρ Βούτυρο
12 τεμ Γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζετε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με 300 ml από το γάλα, την ζάχαρη και την βανίλια.
Σε ένα μπολ βάζετε τα υπόλοιπα 200 ml γάλα, τους κρόκους, το κορν φλάουρ και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά το κορν φλάουρ.
Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα σας, προσθέτετε το μείγμα από το μπολ και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά, μέχρι να σφίξει η κρέμα σας. Τότε την αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό στην κρέμα.
Την αφήνετε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώστε να μην πιάσει πέτσα από πάνω και προσθέτετε τα ελαφρώς δουλεμένα στο μπλέντερ γεμιστά μπισκότα.
Τοποθετείτε σε τσέρκι το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι και το σιροπιάζετε λίγο με το σιρόπι που φτιάξατε από 1/2 ποτήρι νερό και ένα σφηνάκι λικέρ μπανάνας (απλά αναμιγνύοντας, χωρίς βράσιμο).
Απλώνετε πάνω του όλη την κρέμα και καλύπτετε με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι πιέζοντας ελαφρά και σιροπιάζοντας.
Ζεσταίνετε λίγο την καραμέλα γάλακτος και την απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζετε σε όλη την επιφάνεια της τούρτας, πάνω από την καραμέλα.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί ή οποία δεν θα πέφτει αν γυρίσετε το μπολ ανάποδα.
Στρώνετε την σαντιγί σας πάνω από τις μπανάνες και την πασπαλίζετε με κακάο. Αφήνετε την τούρτα σας στην συντήρηση για αρκετές ώρες να δέσει κι αφαιρείτε το τσέρκι. Είναι έτοιμη να την απολαύσετε..