υλικά :
120 γρ. μπισκότα βρώμης (σε καλά super market )
120 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
40 γρ. σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη Isostevia *
20 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
20 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
20 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
20 γρ. λάδι καρύδας
200 γρ. γάλα καρύδας
100 γρ. κακάο
1 σφηνάκι ούζο
2 κουταλάκια του γλυκού υγρή στέβια Isostevia.
επικάλυψη :
80 γρ. σοκολάτα υγείας χωρίς ζάχαρη Isostevia *
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
( από βιολογικό και ακέρωτο πορτοκάλι )
10 γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα.
υδατάνθρακες : 20,46 γρ. / 100 γρ.
λιπαρά : 28,9 γρ. / 100 γρ.
Η μέθοδος εύκολη και γρήγορη !!
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας και ξεκινάμε!!!
Χρειαζόμαστε μια μικρή κατσαρόλα
όπου μέσα θα ρίξουμε το λάδι καρύδας , το γάλα καρύδας ,
την σοκολάτα ,το κακάο , την υγρή στέβια και το ούζο.
Με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη ανακατεύουμε όλα τα υλικά
και ανάβουμε την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα και το λάδι καρύδας.
Τα υλικά μας θα ενωθούν και θα έχουμε σαν αποτέλεσμα
ένα παχύρευστο μείγμα σοκολάτας.
Τώρα είναι η ώρα να που θα προσθέσουμε τα μπισκότα βρώμης ,
και τους ξηρούς καρπούς.
Με την βοήθεια ενός κουταλιού
ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί .
Να πάει παντού η σοκολάτα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αυτό ήταν!
Θα χρειαστούμε μια στρογγυλή μεταλλική βάση ή ένα μεταλλικό μπολ .
Θα στρώσουμε στο εσωτερικό του διάφανη μεμβράνη κουζίνας.
Αυτό θα βοηθήσει όταν παγώσει το γλυκό μας στο ψυγείο ,
να μπορεί να βγει εύκολα από το καλούπι .
Ρίχνουμε λοιπόν το μείγμα μας μέσα στο μεταλλικό καλούπι
και πιέζουμε με ένα κουτάλι
ώστε να μην δημιουργηθούν κενά μέσα στο γλυκό μας.
Σκεπάζουμε με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης την επιφάνεια του
και πιέζουμε με τα χέρια μας .
Το βάζουμε στο ψυγείο .
Η πιο καλή λύση είναι να μείνει όλη την νύχτα στο ψυγείο
και το πρωί να το βγάλουμε από το μεταλλικό καλούπι .
Αφαιρούμε την μεμβράνη από την επιφάνεια του γλυκού .
Τώρα είναι έτοιμο να προσθέσουμε
την εκπληκτικά νόστιμη σοκολάτα υγείας της Isostevia *
Πραγματικά είναι από τις καλύτερες σοκολάτες υγείας
που έχω δοκιμάσει και γι ‘αυτό σας την προτείνω!
*Να σημειώσω πως έχει τους λιγότερους υδατάνθρακες 27% και λιπαρά 36%
σε σχέση με άλλες σοκολάτες υγείας που έχω δοκιμάσει.
Το μόνο που κάνουμε είναι να λιώσουμε σε μπαιν μαρί την σοκολάτα ,
να προσθέσουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού
και με την βοήθεια ενός κουταλιού
να την περιχύσουμε πάνω στο γλυκό – μωσαϊκό .
Τέλος προσθέτουμε το φιστίκι Αιγίνης
που θα δώσει εκτός από εξαιρετική εμφάνιση ,
την μοναδική του γεύση!
Πάλι θα βάλουμε στο ψυγείο το γλυκό
ώστε να παγώσει η επικάλυψη σοκολάτας .
Η γνώμη μου είναι πως όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο το γλυκό μας
τόσο δένουν οι γεύσεις , τα αρώματα
και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό!
sofeto.gr