Συνταγές
Ομορφιά στο γιορτινο τραπέζι! Κοτοσαλάτα με πλούσια υλικά και ωραία παρουσίαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
2-3 μεγάλες πατατες
2-3 αυγα
1 μεγάλο ξερό κρεμυδι
1 μεγάλο βάζο μαγιονέζα
1/2 ματσάκι άνηθο η μάραθο
1 καρότο, ελιές χωρίς κουκούτσι, λίγα ντοματίνια, καλαμπόκι, κάπαρη
Αλατοπίπερο
3 κουταλιές μουστάρδα
Βράζουμε το κοτοπουλο, τις πατατες, και τ’ αυγα
Ξεψαχνίζουμε το κοτοπουλο, και το κόβουμε σε μικρά κοματια
Το ίδιο και τις πατατες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βαζουμε σε ενα μεγάλο μπολ, και Ψιλοκοβουμε το κρεμυδι και τον άνηθο!Αλατοπιπερωνουμε και ανακατεύουμε
Τοποθετούμε σε μεγάλη πιατέλα η πυρέξ, και καλυπτουμε με την μαγιονέζα, ανακατεμένη με τρεις κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Στολιζουμε με τ’ αυγα κομενα σε ροδέλες, το καρότο επίσης σε ροδέλες, τις ελιές, το καλαμπόκι, την κάπαρη και τα ντοματίνια
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για το πιο νόστιμο και χορταστικό διώροφο club sandwich που έχετε δοκιμάσει.
Υλικά
12 φέτες ψωμί για τοστ
3 κ.σ. μαγιονεζα
12 φέτες ντομάτας
6 τρυφερά φύλλα μαρουλιού
12 φέτες ξεροψημένα μπέικον
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
τυρί που λιώνει (κίτρινο)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
τσιπς πατάτας
γλυκές πίκλες (αγγούρι και τουρσί γλυκά)
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού του τοστ για το club sandwich να ροδίσουν σε τοστιέρα στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα.
Στο ξύλο κοπής βάζουμε 3 φρυγανισμένες φέτες ψωμί .Τις αλείφουμε με μαγιονέζα. Βάζουμε από μια φέτα τυρί, ένα φύλλο μαρουλιού, δύο φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε δύο φέτες ξεροψημένα μπέικον και μια φέτα γαλόπουλα.
Σκεπάζουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Αλείφουμε μαγιονέζα τρεις φέτες ψωμί και τις βάζουμε πάνω στα club sandwich και ξανακάνουμε μια στρώση από όλα τα υλικά. Τέλος αλείφουμε μαγιονέζα και σκεπάζουμε τα club sandwich.
Καρφώνουμε στις 4 γωνίες από ένα ξυλάκι.
Κόβουμε σταυρωτά σε τρίγωνα. Φροντίζουμε να μην εξέχουν τα υλικά, γι αυτό τα κόβουμε στο μέγεθος του ψωμιού.
argiro.gr