Συνταγές
Τυροπιτάκια κουρου με ανθότυρο και φέτα – υπέροχα και λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ γιαούρτι
200 γρ καλαμποκέλαιο
1 αυγο
1 κ.γ κοφτό αλάτι
450 γρ αλέυρι φαρίνα
Για την γέμιση
200 γρ φέτα
100 γρ ανθότυρο
1 αυγο
1 κρόκος αραιωμένος με λίγο γάλα για το αλλειμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα το λάδι το αυγό και το γιαούρτι Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζουμε αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπόλ βάζουμε τα τυριά σπασμένα με το χέρι Ρίχνουμε το αυγό ελάχιστο πιπέρι και ανακατέυουμε καλά να ενσωματωθούν.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε βάζουμε ένα κ.γ γέμιση και το κλείνουμε πιέζοντας το με ένα πιρούνι.Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι τραγάνα και πολύ αφράτα!!
Υλικά
2 αυγά
1 πλάκα βιταμ
1/2 κούπα γάλα
1 φακελάκι μάγια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ του γλυκού αλάτι, 3/5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500gr τυρι φετα!!
Εκτέλεση
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα χλιαρό, το βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι όσο πάρει (εγώ έβαλα 3,5 κούπες), την μαγιά, ζάχαρη, και αλάτι.
Αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος. Ανοίγουμε με το χέρι, βάζουμε τυρί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 (Εγώ 20 λεπτά σε αντιστάσεις).
Είναι πεντανόστιμα καλή επιτυχία ..!!!
Για να πετύχετε το σχήμα αφού τα αλείψετε πρώτα με κρόκο αυγού, μετά περάστε ελαφρά με ένα πιρούνι από πάνω και κάνετε γραμμές!!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.