Συνταγές
Λουκουμάκι φαίνεται! Χοιρινό μπούτι σβησμένο με μαύρη μπύρα διάφορα μπαχαρικά στην κατσαρόλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Liakos Giannis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παιρνούμε 2 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο το σοτάρουμε στην κατσαρόλα με λάδι και λίγο βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές κατόπιν το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ριχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με σκορδακι μέχρι να μαλακώσουν
κατόπιν προσθέτουμε πάλι το κρέας μέσα και σβήνουμε με μαύρη μπύρα ένα κουτί 330 εμελ αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά προσθέτουμε αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά φύλλα δάφνης και την σάλτσα με λίγο νερό και λίγο ζάχαρη
το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα κατόπιν ριχνουμε τις πατάτες κατά προτίμηση μπέιμπι και τα κομμένα καρότα το σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να γίνουν και να πήξει η σάλτσα
Η Συνταγή είναι από Liakos Giannis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φοβερό μαριναρισμένο χοιρινό στη γάστρα. Σερβίρετέ το με μελωμένες πατάτες και εσπεριδοειδή.
Υλικά
2 κιλά χοιρινό μπούτι
κομμένο σε μερίδες
5 σκελίδες σκόρδο
10 μεγάλες πατάτες
κομμένες κυδωνάτες
2 πορτοκάλια (χυμός)
2 λεμόνια (χυμός)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κλαδάκι δεντρολίβανο φρέσκο ή ξερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για το χοιρινό στη γάστρα με πατάτες, από το προηγούμενο βράδυ τοποθετούμε το κρέας σε πυρίμαχο ή γυάλινο σκεύος. Μπήγουμε τα σκόρδα εδώ κι εκεί ολόκληρα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό εσπεριδοειδών. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύχτα στο ψυγείο. Την επομένη καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις στρώνουμε στη γάστρα, τοποθετούμε τα κομμάτια μαριναρισμένου χοιρινού επάνω τους και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αλατίζουμε και τρίβουμε από πάνω πιπέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 200 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα. Ψήνουμε για 3/4 της ώρας χωρίς καπάκι. Έπειτα ανακατεύουμε ελαφρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη. Σκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 2 ώρες.
argiro.gr