Συνταγές
Ψωμάκι και κουλουράκια με την ίδια ζύμη γεμιστά με γκουντα και ζαμπόν! Η συνταγή εύκολη απλή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Boula Mpeza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Δύο ποτήρια χλιαρό νεράκι μεγάλα νεροπότηρα, μια κουταλιά γλυκού ζάχαρη, μια κουταλιά αλάτι, ένα φλυτζάνι ελληνικού καφέ καλαμποκέλαιο, ένα φακελάκι μαγιά μπύρας, αλεύρι τόσο όσο να γίνει μια ζύμη ψωμιού όχι σκληρή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει καμιά ώρα ίσως και πιο λίγο θα το δείτε.
Πλάθουμε διπλώνοντας το φρατζολάκι και το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα.
Το αφήνουμε να ξαναφουσκώσει, τα κουλουράκια τα ανοίγουμε με λίγο βιτάμ στα χέρια μου βάζουμε τα υλικά διπλώνω.
Αφήνουμε να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Boula Mpeza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Φτιάξτε μια γρήγορη και πολύ γευστική σπιτική πίτσα με εύκολη ζύμη.
Υλικά
Για τη ζύμη
-500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-125 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
-200 γραμ. χλιαρό γάλα
-1 κοφτό κτγ. αλάτι
-1/2 κτγ. ζάχαρη
-1 κτγ. ξίδι
-1 κτγ. αποξηραμένη ρίγανη
-1 κτγ. αποξηραμένο θυμάρι
Για τη σάλτσα
-1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
-4 κτσ. ελαιόλαδο
-1 πρέζα ζάχαρη
-αλάτι
-πιπέρι
-λίγο φρέσκο βασιλικό
Για τη γέμιση
-ζαμπόν ή γαλοπούλα
-γκούντα
-μοτσαρέλα μπαστούνι
-πιπεριά πράσινη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη ζύμη για πίτσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν, φέτες ή τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.