Συνταγές
Αλάδωτος χαλβάς πορτοκαλιού – δροσιστικό και υγιεινό γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Eirini Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3 φλιτζάνια φρεσκο χυμο πορτοκάλι
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι μέλι
Μια πρεζα αλάτι θαλασσινό ακατέργαστο
2 ξύλα κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει , μειώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 3-5 λεπτά , πάντα ανακατεύοντας.
Αποσύρουμε από την φωτιά και μετά από λίγη ώρα σερβίρουμε σε φόρμα της αρεσκείας μας.
Σερβίρεται κρύο!
Η Συνταγή είναι από Eirini Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ΧΑΛΒΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ.σιμιγδάλι ψιλό
1000 mlφρέσκο γάλα
100 γρ.ζάχαρη
30 γρ.βούτυρο αγελαδινό
1πορτοκάλι (Ξύσμα)
Μαρμελάδα Πορτοκάλι
Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Σε μία μεσαία κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
-
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να ζεσταθεί (αλλά όχι να βράσει) το μείγμα
-
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε συνέχεια.
-
Μόλις μπει όλο το σιμιγδάλι, καβουρντίζουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
Στρώνουμε τον χαλβά σε ένα ταψί της προτίμησής μας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1-2 ώρες.
-
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μαρμελάδα και 1 φύλλο φρέσκο δυόσμο.