Γλυκα
Cheesecake διαίτης με γιαούρτι και γλυκαντικό “onstevia” !
Υλικά συνταγής 100 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη 40 γρ. φυτική μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά 1/2 κιλό γιαούρτι 1% λιπαρά * 5-6 κ.σ. χυμό λεμονιού Ξύσμα 2 λεμονιών 90 γρ. onstevia γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη ** 1 φλτζ. τσαγιού νερό 2 φακελάκια ζελατίνη Εκτέλεση συνταγής Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά συνταγής
- 100 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 40 γρ. φυτική μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 κιλό γιαούρτι 1% λιπαρά *
- 5-6 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Ξύσμα 2 λεμονιών
- 90 γρ. onstevia γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη **
- 1 φλτζ. τσαγιού νερό
- 2 φακελάκια ζελατίνη
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη που έχουμε λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε το μείγμα σε ταρτιέρα ή σε μικρό ταψάκι και ισιώνουμε πιέζοντάς το στη βάση με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώνει.
- Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιών και τη ζάχαρη «onstevia». Διαλύουμε την ζελατίνη σε ένα φλιτζάνι νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα μας . Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για 1΄περίπου μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και προσθέτουμε τη κρέμα μας. Την ισιώνουμε με μαρίζ για να έχουμε μια επίπεδη επιφάνεια και τη ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
* Αντικαταστείστε [προαιρετικά] τα 100 γρ. γιαούρτι με 100 γρ. κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά.